De wetgevers van de V.S. voeren een wet in die Stablecoin

De wetgevers van de V.S. voeren een wet in die Stablecoin Issuers zou vereisen om Bank Charters te verkrijgen

Een nieuw wetsvoorstel van het Amerikaanse Congres zou vereisen dat de emittenten van Bitcoin Billionaire stablecoins de handvesten van de banken veiligstellen en de goedkeuring van de regelgevende instanties krijgen voordat ze de stablecoins in omloop brengen.

De vertegenwoordigers van de V.S. Rashida Tlaib (D-Mich.), Jesús ,,Chuy“ García (D-Ill.) en Stephen Lynch (D-Massa.) introduceerden het Stablecoin Tethering en de Wet van de Handhaving van de Vergunning van de Bank (STABLE) op Woensdag, die in een persmededeling schrijft dat het zich bij het regelen van stablecoins zou concentreren, die de stablecoin van het Facebook-Geleide Weegschaal project (sinds anders genoemd Diem) als één voorbeeld noemen.

„De ,,digitale munten, de waarvan waarde permanent aan of gestabiliseerd tegen een conventionele munt zoals de dollar wordt vastgepend, stellen nieuwe regelgevende uitdagingen terwijl ook een groeiende bron van de markt, de vloeibaarheid, en het kredietrisico vertegenwoordigen,“ de bovengenoemde persmededeling.

De 18 pagina’s tellende rekening zou specifiek stabiele munt uitgevers vereisen om een bankcharter te verkrijgen; vereist goedkeuring van de Federal Reserve, Federal Deposit Insurance Corporation en bankregelgever om een stabiele munt uit te geven; vereist die zelfde entiteiten om een aan de gang zijnde analyse van om het even welk systemisch risico uit te voeren; en vereist uitgevers om FDIC-verzekering te hebben of reserves voor gemakkelijke omzetting terug in de dollars van de V.S. te handhaven.

Dit zou van toepassing zijn op stabiele munten die aan andere nationale of staatsvaluta’s zijn vastgepend, het bovengenoemde wetsvoorstel.

Kuisheid Murphy, een economische adviseur aan Rep. Tlaib, vertelde CoinDesk dat zowel de staat als de federale bankhandvesten aan de eisen van de rekening zouden voldoen.

Rohan Grey, een hulpprofessor bij de Universitaire Universiteit van Willamette van Wet, vertelde CoinDesk dat de rekening werkelijk bepaalt wat een storting wat betreft digitale activa is. Naar zijn mening zijn stablecoins in feite een inheemse vorm van een storting op het internet.

„Elke entiteit die iets wil uitgeven dat loopt en praat als geld of als een storting zou moeten worden geregeld als een deposito-instelling,“ zei hij. Grey is een adviseur voor het wetsvoorstel.

De persmededeling vermeldde ook een brief die de sponsors en de cosponsors eerder naar de Waarnemende Controleur van de Munt Brian Brooks hadden gestuurd, die de nadruk van de regelgever op de digitale activaruimte vroeg. Specifiek, namen de wetgevers kwestie met OCC interpretatieve brieven op banken die de bewaarnemingsdiensten aan stabiele muntemittenten en andere cryptoplatforms verlenen.

Impact

Het wetsvoorstel is ontworpen om individuen te beschermen, Rep. Tlaib zei op Tjilpen en in de persmededeling.

In een tweet, schreef zij, ,,het Verhinderen van cryptocurrencyleveranciers van het herhalen van de misdaden tegen laag en gematigd-inkomen ingezetenen van kleur traditionele grote banken hebben is kritiek belangrijk“.

Een aantal emittenten van stablecoin werken momenteel in de VS zonder bankcharters, waaronder het CENTRE-consortium (dat bestaat uit Circle en Coinbase), Gemini en Paxos. Algoritmische stablecoins zoals Basis.Cash of crypto collateral tokens zoals DAI lijken ook onder dit wetsvoorstel te vallen.

„Elke stablecoin die voldoet aan de wettelijke definitie is beleenbaar, omdat de focus ligt op wat de munt belooft (d.w.z. de verplichting), niet hoe het beweert de verplichting te kunnen afdwingen (d.w.z. het onderpand). Full-reserve, gedeeltelijke reserve, algoritmisch afgeschrikt – dit zijn allemaal variaties aan de activakant. De ,,storting“ component concentreert zich op de belofte van de aansprakelijkheidszijde,“ bovengenoemde Murphy.

De cirkel CEO Jeremy Allaire zei de rekening ,,een reusachtige stap achteruit“ door de industrieinnovatie te beperken zou vertegenwoordigen.

„Een ,,enorme hoeveelheid innovatie die aan de underbanked en kleine ondernemingen wordt gebracht is gedreven door niet-bancaire fintech bedrijven, en het dwingen van crypto, fintech en blockchain bedrijven in de enorme regelgevende lasten van Federale Reserve en FDIC regelgeving en het toezicht is inconsistent met de doelstellingen om innovatie in de eerlijke en inclusieve levering van betalingen te steunen die uit stablecoins komt,“ hij zei in een verklaring die aan CoinDesk met de elektronische post wordt verstuurd.

De ,,efficiëntere manieren om stablecoins te regelen konden uit nieuwe handvesten komen of andere soorten supervisie, zei hij.

In een verklaring, verzette de Uitvoerende Directeur Kristin Smith van de Vereniging Blockchain zich tegen de rekening, zeggend, ,,terwijl wij aanhoudende en constructieve besprekingen met het bureau van Representatieve Tlaib over deze kwestie hebben gehad, zijn wij het met het perspectief van deze wetgeving oneens en verzetten ons tegen deze rekening. Het zou de positie van de machtigste financiële instellingen versterken, terwijl het twee kernbeloftes van gedecentraliseerde netwerken over het hoofd ziet: de kans om meer macht in de handen van de individuele consument te leggen en de innovatie van betalingen en andere financiële diensten te katalyseren“.

Smith zei dat de begeleiding van de OCC rond stablecoins een „progressief voorbeeld“ was van hoe deze penningen in de V.S. geregeld zouden kunnen worden.

De huidige Congreszitting zal in enkel een paar weken beà „indigen, maar Murphy zei de rekening opnieuw volgend jaar zal worden geïntroduceerd.