Varför Boomers och Gen Xers förväntas bli de största Bitcoinvalarna

Cryptocurrency har under sin korta existensperiod varit mycket fördelaktigt för alla befintliga generationer, med Bitcoin Era miljonärer som sträcker sig från 18 år till över 50 års ålder. Frågan om vilken generation som kommer att dra mest nytta av det mycket lovande cryptocurrency är emellertid en som dyker upp ofta i kryptosamhället.

Vanligtvis gynnar debatten alltid idén att yngre generationer (millennials och Generation Z’s) troligtvis kommer att göra historien till de största Bitcoinvalarna

Det verkar emellertid som om Jason Williams, medgrundare av Morgan Greek, har mycket olika åsikter och nyligen har tagit till Twitter för att uttrycka att i motsats till den allmänna övertygelsen, är de äldre generationerna (Baby Boomers och Generation X) troligen mest vinst från Bitcoin.

Även om Williams håller med om att millennials med rätt bör toppa listan över Bitcoin: s framtida valar, hävdar han att de två generationerna före dem är bättre positionerade för att ha en större del av den digitala tillgången. Det verkar som om Williams drar objektiva slutsatser baserade på det faktum att båda generationerna utgör majoriteten av de första investerarna i Bitcoin.

Baby Boomers och Gen Xers är kända för att vara de första Bitcoin-investerarna, med en stor andel som utgör listan som de första Bitcoin-miljonärer och miljardärer. Dessa generationer är de första som satsar stort på Bitcoin och utgör ett stort antal långsiktiga Hodlers.

I denna kategori ingår Winklevoss-tvillingarna, som betraktas som Bitcoin första miljardärer, tack vare de investeringar på 11 miljoner dollar som de gjorde under de första dagarna av Bitcoin. När det gäller intresse har Boomers och Gen-Xers fastställt att de är på lång sikt och därmed gör HODLing till sin go-to-investeringsstrategi. Men en närmare titt på statistiken visar att detta intresse till stor del upprätthålls på grund av en stark och gynnsam finansiell struktur.

När man listar upp de faktorer som påverkar ägarhierarkin tar finansiell stabilitet verkligen ledningen

Och med den äldre generationen som äger mer rikedom än både millennials och generation Z sammansätter det, är det ingen överraskning att dessa grupper har en häpnadsväckande mängd Bitcoin under sitt investeringsbälte.

Förra året rapporterade Business Insider att Boomers kontrollerar 60% av USA. rikedom, medan Gen-Xers kontrollerade 16%. Millennials å andra sidan utgör bara en pytel 3%.

Oavsett detta förväntas millennials ta mer plats i framtiden. Medan äldre generationer äger en rättvis andel av Bitcoin, har milennials enligt uppgift mer Bitcoin i sin ägo.

Varför Boomers och Gen Xers förväntas bli de största Bitcoinvalarna

Förra året avslöjade en rapport från ett Blockchain-värdepappersföretag att 59% av millenialerna, tillsammans med ett stort antal generationens Z (från 18 års ålder), ägde mer Bitcoin än Generation-Xers och Boomers som äger mellan 50% och 33% .